AdToDate News

ОКЕАНИТЕ НА ИДНИНАТА: „Гринпис“ направи аквариум во кој наместо риби пливаат пластични шишиња

19 апр 2018 Campaigns

Повеќе од 800.000 тони пластика годишно се генерираат само од супермаркетите во Велика Британија. На светско ниво, пак, секоја минута цел шлепер со пластика се истовара во океаните

ДА ЖИВЕЕ ПРВИ МАЈ: Другари и другарки, кога немате идеја оставете Рамбо Амадеус да си најави концерт

19 апр 2018 Creative

Во единаесетте минути од најавното видео ќе се изнаслушате сè и сешто во духот на социјализмот, како и препорака дека оваа реклама-песна треба да се пушта преку прозорец, преку тераса, автомобил и преку сите останати средства што емитуваат звук

ЗАЕВ ЗА МОЖНИОТ БЕСПЛАТЕН РОАМИНГ: Спремни сме да им помогнеме на телеком операторите при загубите

18 апр 2018 Digital

Ние како држави сме спремни да партиципираме во дисперзијата на загубата што евентуално би ја направиле телеком операторите, со намалување на вкупните цени, рече премиерот Зоран Заев во рамките на Дигиталниот самит на Западен Балкан

ДИГИТАЛЕН САМИТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН: Најавена иднина без роаминг и за балканските земји (видео)

18 апр 2018 Digital

Роамингот не е само неопходност, туку и важен стимул кој е од корист и за бизнисите и за граѓаните. Ја поздравувам иницијативата. Ова е сложена тема, но мораме да овозможиме пад на цените, истакна еврокомесарката Марија Габриел

Campaigns

ОКЕАНИТЕ НА ИДНИНАТА: „Гринпис“ направи аквариум во кој наместо риби пливаат пластични шишиња

Повеќе од 800.000 тони пластика годишно се генерираат само од супермаркетите во Велика Британија. На светско ниво, пак, секоја минута цел шлепер со пластика се истовара во океаните

19 апр 2018
Video

ADTODATE РЕПОРТАЖА: На Светскиот конгрес за мобилна технологија
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Дарко Булдиоски, специјалист за дигитален маркетинг
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Дамјан Дамјановски, стратег за дигитален маркетинг и иновации
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Хајмо Хамер, основач на групацијата „Крафтверк“
ADTODATE ИНТЕРВЈУ: Мирослав Варга, тренер за дигитален маркетинг
ADTODATE РЕПОРТАЖА: На Светскиот конгрес за мобилна технологија
23 ное 2017
Local

КАКОВ „ЏАМБАЗ“ БИЛА ТИЈАНА КАКО ДЕТЕ: Палави приказни и стручни совети на новиот портал Деца.мк

04 апр 2018

Зад порталот Деца.мк (www.deca.mk), стои тимот на порталот Факултети.мк (www.fakulteti.mk), којшто слави седум години постоење

ПОЧНАА ДА ПАЃААТ И ОД НЕБО: Популарните „Стоби флипс“ наполнија 40 години (видео)

04 апр 2018

Зад реализација на новото рекламно видео стои агенцијата „Дивижн“ (Division) од Скопје. Тие се вклучија во замислата и реализацијата и на експериментот во кој пакетче „Стоби флипс“ беше лансирано на 36 километри над површината на Земјата

МИФТАР И НЕГОВАТА РЕЦИКЛИРАЧКА ПРИКАЗНА: Тимот на „Види Вака“ награден за документарецот „Собирачи“

03 апр 2018

Преку личната животна приказна на младиот Мифтар, во филмот отворено се прикажува како рециклирањето во Македонија се одвива врз грбот на неформалните собирачи на отпад

Digital