Campaigns

ГЕРИЛА-КАМПАЊА ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИТЕ: Стапици за луѓе на главната станица во Њујорк (видео)

17 фев 2019

Светската организација за заштита на животните (World Animal Protection) спроведе социјален експеримент на најголемата железничка и метро станица во Њујорк, Гранд централ.

Делови од влезовите кон метро-пероните, кои се направени од метални ротациски врати, беа модифицирани во „кафези“ за луѓе.

Во мигот кога патниците сакаа да се упатат кон метро-станицата, металната врата се заглавуваше и тие остануваа затворени во импровизирана стапица. Инстинктивно луѓето сакаа веднаш да се ослободат од кафезот во кој се најдоа.

Идејата со овој експеримент е да се покрене свеста за борба против бруталноста што се применува врз животните во животинските фарми.

Зад реализацијата на оваа општествено одговорна кампања стои агенцијата Serviceplan Group.

(AdToDate.mk)

tags:Слична содржина

Оставете коментар

CAPTCHA code
Слична содржина
Напишавме