Digital

МИЛИОНИ КАПКИ ВО СЕКУНДА: Како замрзнува овошје во супер забавена снимка (видео)

17 окт 2018

Неколу секунди беа потребни за пареата со студена вода да го замрзне овошјето. Процесот на мрзнење не е видлив со голо око. Сепак, делумно може да се разоткрие доколу процедурата се погледне низ супер забавена снимка.

Камерата на мобилниот телефон на „Самсунг“, моделот „Galaxy S9“ беше поставен во режим на снимање во Super slow motion. Резултатот од снимањето со 960 фрејмови во секунда е видлив на видеото подолу.

(AdToDate.mk/комерцијална објава)
Слична содржина
Слична содржина
Напишавме