Local

КРЕАТИВНИ И РАЗИГРАНИ: Балерините од МОБ ги позајмија своите шпиц-чевли за уникатна елка (видео)

28 дек 2017

Во фоајето на Македонската опера и балет е поставена уникатна елка со која уметниците ѝ ја честитаат Новата година на публиката. Елката е дрвена, а како украси се поставени чевли што балерините ги користат во балетските претстави.

Во креирањето на оваа уметничка елка учествуваа балетските уметници Наташа Јосифовска, Васил Чичијашвили, како и кореографката Олга Панго. Видеото го направија и монтираа Доријан Миловановиќ и Емил Петров.
Слична содржина

Оставете коментар

CAPTCHA code
Слична содржина
Напишавме