Hashtag: '#кампања'
Creative

БИЗНИСИТЕ НА УДАР: Како би изгледал кибернетски напад во реалниот свет (видео)

14 јан 2019
Малите бизниси не се свесни за растечката закана што доаѓа со кибер криминалот. Еден таков напад може лесно да го парализира бизнисот и целосно да го украде. Се случува целосна кибернетска кражба на брендот, името, прометот, услугите
Campaigns

ДАЛИ ДА ГО СМЕНАМ ПАСОШОТ: Британската влада со радио-реклами ги подготвува граѓаните за Брегзит

08 јан 2019
Пораките се фокусирани на главните прашања што ги загрижуваат обичните граѓани, како тоа дали треба да го сменат пасошот, дали треба да бараат визи за влез во Европската унија, дали треба да плаќаат роаминг
Creative

ПОДАДЕТЕ РАЦЕ КОН СВЕТОТ: Кусо видео што многумина треба да го погледнат

02 јан 2019
Пораката што се испраќа преку видеото е да ги поттикне граѓаните да издвојат повеќе време од своите животи и да се вклучат во волонтерски организации со што би придонеле за социјален напредок на општеството
Creative

ШВЕДСКИ ДИЗАЈН: Конструиран велосипедски шлем во форма на фризура

27 дек 2018
Поттикнати од идејата да им понудат на децата производ што ќе им биде попримамлив, дизајнерите од агенцијата NORD DDB од Стокхолм се нафатиле на необичен предизвик - да дизајнираат велосипедски шлем што ќе има форма на „кул“ фризура
Campaigns

НЕ ФРЛАЈТЕ ПЕТАРДИ, ФРЛЕТЕ КЕКС: Кампања против вознемирувањето животни стана хит во регионот

23 дек 2018
Во видеото се појавуваат голем број познати музички имиња од српската сцена коишто порачуваат да прекине фрлањето петарди за време на празниците. Голем дел од нив им се добро познати и на македонските корисници на социјалните мрежи
Campaigns

ПОКАЖЕТЕ ЕМОЦИИ, А НЕ ЕМОТИКОНИ: Германија почна кампања против снимањето несреќи (видео)

16 дек 2018
Многумина ги загубиле животите, токму поради тоа што брзата помош и пожарникарите не можеле да пристапат веднаш до местото каде се повредените. Спасувачите буквално требало да се пробиваат меѓу насобраните минувачи што се туркаат да снимаат
Campaigns

ПОЗНАТИОТ ЧЕШКИ ВЕЛО-БРЕНД СЛАВИ 70 ГОДИНИ: Кус филм за една забранета пасија (видео)

16 дек 2018
Како најава за изложба што се организира по повод на јубилејот на вело-брендот „Фаворит“ направен е кус филм базиран на вистинската животна приказна на Роберт Хутира, еден од најуспешните чешки велосипедисти
Campaigns

ГЛЕДААТ ПРАВО ВО ОЧИ: Ефикасна виртуелна кампања од ПETA за заштита на животните (видео)

14 дек 2018
Креирана е кампања, именувана „Eye to Eye“, а во која се прикажани 3Д примероци на диви животни. Како главен примерок е земен зајак што разговара со луѓето што го гледаат
прикажани (од 9 до 16) од вкупно: 257 | претходни | следни
Напишавме