Hashtag: '#фестивал'
Festivals

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ НА „ГОЛДЕН ДРАМ“: Највисоки признанија за „Греј“ - Словенија и за „Имаго Огилви“

24 окт 2017
Од пријавените агенции од повеќе од 20 земји од светот, образот на балканската креативна индустрија најдобро го одбранија „Греј“ - Словенија и „Имаго Огилви“
Festivals

МЕККЕН, ЊУ МОМЕНТ, ГРЕЈ ВО ТРКА ЗА НАГРАДИ: Агенции од регионот во финалето на „Голден драм“ (видео)

19 окт 2017
Членови на комисијата што ги оценува пристигнатите трудови се и нашите професионалци во адвертајзинг индустријата, Душан Дракалски и Василије Ќорлука
Festivals

ВО ТРКА ПОВЕЌЕ ОД 1.000 ТРУДОВИ: Почнува „Голден драм“, во жирито и македонски професионалци

18 окт 2017
Се натпреваруваат креативци од 27 држави, а на говорничката сцена ќе настапат триесет врвни професионалци од областа на маркетингот кои ќе ги претстават своите видувања и искуства
Festivals

ПРЕПОРАКИ ЗА БРЕНДОВИТЕ И АГЕНЦИИТЕ: Слушајте ги потрошувачите, тие ги носат трендовите

10 окт 2017
Во денешните околности, кои подразбираат брзи промени, самите компании мораат да ги следат потрошувачите и трендовите што тие ги носат со себе
Campaigns

КОЈ Е ВИНОВЕН ЗА ЛОШАТА КАМПАЊА: Клиентот или агенцијата?

28 сеп 2017
Подготвеноста да се преземе ризик е еден од клучните фактори кои можат да доведат или до одлични резултати или, пак, да завршат како целосно фијаско
Digital

СЛОВЕНЕЧКИТЕ ТИМОВИ НАЈДОБРИ: Доделени наградите „СоМо Борач“ во Ровињ

26 сеп 2017
Нијанси одлучувале при одлуките за победниците, а во конкуренција беа дигитални содржини на агенции од целиот регион, меѓу кои и од Македонија кои се најдоа меѓу финалистите
прикажани (од 1 до 6) од вкупно: 6