Hashtag: '#рак'
Campaigns

РЕЧИСИ НИКОЈ НЕ ЗАБЕЛЕЖА: Сериозна порака скриена меѓу познатите гради (видео)

25 окт 2018
Месецот посветен на кревањето свест за превенција од ракот на дојка се изгуби во морето од розови панделки. Тоа е месец во кој сериозно треба да се едуцираат жените за навремено детектирање на промените на нивните гради
Campaigns

ЗА ПОГОЛЕМА СВЕСНОСТ КОН РАКОТ: Серена Вилијамс се допира себе си (видео)

24 сеп 2018
Една од најдобрите тенисерки на денешницата, јавно покажа и им укажа на мажите, жените, девојките дека се „допира себе си“, но со причина
Campaigns

УТЕХА ЗА НАЈМАЛИТЕ: Апликација со аугментативна реалност им помага на децата болни од рак (видео)

31 мај 2018
Секој ден кај 13 деца и тинејџери се открива тумор на мозокот или на централниот нервен систен. Нашата фондација има цел да им помогне на тие деца, за полесно да ги пребродат терапиите, велат иницијаторите на апликацијата
Campaigns

ЌЕЛАВИОТ ДЕДО МРАЗ И ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК: Изненадување наместо обичен ден во болницата (видео)

06 дек 2017
Дедо Мраз ја симнува капата и од солидарност кон болните деца почнува со ножици да ја крати својата коса. Во потстрижувањето се вклучуваат и децата, така што на крај тој е е целосно ќелав како и нив
Campaigns

НЕ Е ТАБУ, НЕ СЕ СРАМЕТЕ: Сапун во форма на дојка потсетува дека е време за преглед (видео)

30 окт 2017
Идејата е, откако ќе се потроши сапунот, којшто има форма на дојка и трае триесетина дена, да се оди на нов преглед на градите
Campaigns

СУПЕР ХЕРОИ ПРОТИВ ТУМОРОТ: Анимирани филмови им помагаат на децата болни од канцер

02 окт 2017
Овие филмови им помагаат на фамилиите полесно да го поминат патот на лекување, а на децата им влеваат самодоверба и храброст
прикажани (од 1 до 6) од вкупно: 6
Напишавме