Hashtag: '#дигитален маркетинг'
Admen

ДИМИТАР ЈОВЕВСКИ, ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ: Денешниот студент по маркетинг доаѓа со големо предзнаење

04 фев 2019
Дигиталното огласување е динамична категорија и во него не важи навиката „плати и чекај резултати“. Треба на дневна основа да се следат кампањите, укажува доцент д-р Димитар Јовевски од Економскиот факултет при УКИМ, во интервју за „AdToDate.mk“
Digital

ПРОДОЛЖУВА ДИГИТАЛНАТА РЕНЕСАНСА: Каков ќе биде маркетингот на полето на технологијата во 2019та

02 јан 2019
Анализите покажале дека трошоците да се привлече нов корисник се петпати поголеми, отколку да се задржи постоечкиот. Воедно, веројатноста да му се продаде на постојан корисник се 60 проценти, додека на нов корисник само пет проценти
Digital

ДИГИТАЛНА ЕКСПАНЗИЈА: Надмината сумата од 10 милијарди евра во мобилното рекламирање

12 ное 2018
Очекувањата се дека вложувањата во развојот на креативни проекти поврзани со дигиталната комуникација ќе ја надминат сумата од 50 милијарди евра до крајот на 2018 година
Festivals

ВРВОТ НА McCANN СЕ СОБРА ВО БЕЛГРАД: Креативната индустрија е важна за развојот на регионот

30 окт 2018
Главната поента на оваа дискусија беше и развојот на самата идеја како постулат на успешните маркетинг кампањи и стратегии, како клуч за успехот во современото дигитално живеење
Digital

ОГЛАСУВАЧИТЕ ЗАДОВОЛНИ: Јутјуб лансира нови можности за рекламирање

02 окт 2018
Иновацијата ќе им овозможи на корисниците да ги разгледуваат понудите што се појавуваат како реклами, без да мораат да го прекинат спотот, серијата или филмот што го гледаат
Festivals

ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА И ЗА ЗАНАЕТЧИИ: Најавено седмото издание на конференцијата AllWeb

20 сеп 2018
За некои од посетителите, ова ќе биде ново и сосема поинакво искуство, за други ќе значи почеток на промена во работењето, за трети можеби и нови бизнис можности, вели Дарко Булдиоски, програмски директор на AllWeb
Digital

КАКО ЌЕ СЕ РЕКЛАМИРААТ БРЕНДОВИТЕ: Огласувачите ќе потрошат 30 милијарди долари на онлајн видеа

26 авг 2018
Според прогнозите на WARC, консумацијата на онлајн видео содржини до 2020 година ќе достигне по 84,1 минута на ден. Тоа е раст за 26,6 проценти во однос на проектираните 66,5 минути на ден за оваа година
Digital

# БЕСПЛАТНО ЧЕТИВО ЗА МАРКЕТЕРИ: Како се креира квалитетен „хаштаг“

23 авг 2018
Во бесплатен прирачник што го подготви врвна агенција за дигитален маркетинг се посочени грешките што најчесто се прават при креирањето хаштази во рекламните кампањи. Дадени се голем број совети и примери за правилно работење
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 41 | следни
Напишавме