Hashtag: '#дигитален маркетинг'
Digital

ИСТРАЖУВАЊЕ: Речиси 40 отсто од брендовите се рекламираат на ризични интернет страници

22 авг 2018
Повеќето од агенциите (64%) признале дека регулативите за безбедност на брендовите им создаваат проблеми и ја намалуваат можноста за доаѓање до побројна потрошувачка публика
Admen

БИЉАНА ПЕШЕВСКА ЈОСИФОСКА, „CODEVER“: Времето на искусни дигитални маркетери допрва доаѓа

30 јул 2018
Во Македонија има изненадувачки многу способни и талентирани поединци со солидно искуство кои што никогаш и не работеле за македонски компании, туку целото искуство го имаат стекнато работејќи онлајн за странски компании и проекти
Digital

ШТО ИМ ДОНЕСЕ ДИГИТАЛНИОТ МАРКЕТИНГ: Повеќе од две милијарди долари заработка за „Амазон“ од реклами

27 јул 2018
Според анализи на „Emarketer“, глобалната заработка на „Амазон“ од рекламирање ќе порасне за 58% и ќе достигне 3,37 милијарди долари. Тоа значи дека 1,2 проценти од вкупниот глобален дигитален рекламен пазар ќе оди на сметка на ова компанија
Digital

КОМПАНИИТЕ НЕ СЕ ОПАМЕТУВААТ: Токмат големи буџети за инстаграмџии со лажни фанови

20 јул 2018
По анализирањето на повеќе од 700.000 постови од инфлуенсерите, објавени во периодот од јануари до јуни годинава од страна на 4.600 кориснички профили, било откриено дека 12 отсто од инфлуенсерите купиле лажни фанови
Digital

ГУГЛ ADWORDS ЗА ПОЧЕТНИЦИ: Како со стотина долари од маалска да станете градска пицерија (видео)

22 мај 2018
Нема потреба да праќате деца со скутерчиња да разнесуваат флаери и да ги вметнуваат во поштенски сандачиња. Доволно е сопствениот бизнис да почнете да го рекламирате преку „Гугл“, односно со т.н. „Google AdWords“
Festivals

ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА ДИГИТАЛНОТО ОГЛАСУВАЊЕ: Совети и предавања на петтиот Маркетинг самит во Белград

15 мај 2018
Главен говорник на белградскиот маркетинг самит ќе биде Кристијан Мајгард (Christian Majgaard), идејниот творец на „Леголенд“ и најуспешниот глобален директор на компанијата „Лего“ (Lego)
Admen

ВЛАДИМИР РИСТЕВСКИ, PIKSEL: Многу веб-страници во земјава се направени набрзина и без концепт

03 мај 2018
Некако кај нас сè се прави без концепт, набрзина. Ако веб страницата изгледа убаво, ѝ фали оној момент на корисничко искуство, добра навигација, прецизност и концизност во пренесувањето на информациите, смета Владимир Ристевски од агенцијата „Пиксел“
Digital

ДОАЃААТ ПРЕМИЕРИ, ЕКСПЕРТИ, БИЗНИСМЕНИ: Што ново ќе ни донесе Дигиталниот самит на Западен Балкан

17 апр 2018
Во фокусот ќе бидат разговори за поголема либерализација на дигиталниот пазар и телекомуникациите, за забрзан развој и дигитализација на услугите што ги нудат државните институции, образовните институции и приватниот сектор
прикажани (од 9 до 16) од вкупно: 41 | претходни | следни
Напишавме