Hashtag: '#деца'
Campaigns

УЖАС ВО ДЕТСКИТЕ ЦРТЕЖИ: Грутка на гради остава кусиов филм за децата жртви на сексуално насилство

03 мај 2018
Гнев кон монструмите и грутка во гради создава содржината на кусиот анимиран филм што ја прикажува траумата низ која поминуваат децата што биле жртви на сексуално насилство
Campaigns

ПРАВИЛНО ВРЕДНУВАЊЕ НА ТРУДОТ: Како децата гледаат на родовата нееднаквост (видео)

08 мар 2018
Едно од децата го поставува вистинското прашање: - Зошто јас имам повеќе, а истото го правевме? Уште пошокантен е одговорот што му го даваат: - Затоа што ти си машко, ти треба да добиеш повеќе.
Creative

КАМПАЊА ПРОТИВ ВООРУЖЕНОТО НАСИЛСТВО: Ударни утрешни вести најавуваат пукање во училиште (видео)

13 дек 2017
Што доколку прво одат вестите во кои се најавува дека во училиштето утре ќе се случи масакар, во кој ученик ќе убие четворица соученици, двајца професори и на крајот ќе се самоубие?
Campaigns

ПОТРЕСНА КАМПАЊА НА ЦРВЕНИОТ КРСТ: Што снимаат безбедносните камери кога исчезнува нечие дете

13 дек 2017
Драматични снимки од безбедносни камери ги прикажуваат агонијата и испаниченоста на родителите во миговите кога сфаќаат дека децата, кои до пред само неколку мига биле со нив, исчезнале без трага
Campaigns

ДЕЦАТА КОНТРА ЛУДОСТА: Го урнаа ѕидот на Трамп во кампања против скапиот проект (видео)

11 дек 2017
Се покажа дека детската фантазија е многу покреативна и многу пополезна отколку фантазијата на американскиот претседател кој сака да изгради бетонска препрека на границата со Мексико
Campaigns

ЌЕЛАВИОТ ДЕДО МРАЗ И ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК: Изненадување наместо обичен ден во болницата (видео)

06 дек 2017
Дедо Мраз ја симнува капата и од солидарност кон болните деца почнува со ножици да ја крати својата коса. Во потстрижувањето се вклучуваат и децата, така што на крај тој е е целосно ќелав како и нив
Campaigns

СТОЛЧЕ ЗА УДИРАЊЕ ШЛАКАНИЦИ: Родители се расплакаа од кампањата на УНИЦЕФ против тепањето деца

07 ное 2017
Во рамките на кампањата претставен е продажен салон за мебел во кој се нудат производи специјално дизајнирани за „безгрижно“ тепање деца
Campaigns

ЛАЈК, ЛАЈК, ЛАЈК: Како да ја уништите семејната вечера со „паметен“ телефон (видео)

20 окт 2017
Целта на кампањата, во која е ангажиран познатиот комичар Вил Фарел, е да им се укаже на семејствата за штетното влијание што го имаат телефоните при исхраната на децата
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 8