Hashtag: '#анализа'
Digital

СО МОБИЛЕН И ВО ТОАЛЕТ: Колку сме зависни од паметните телефони (анализа)

12 фев 2018
Нивните мали димензии и можноста да се стават в џеб, ги прави мобилните уреди исклучително лесни за носење скоро насекаде со нас. Така, 16 отсто од испитаниците истакнале дека телефонот секогаш го имаат со себе и во купатило
Digital

КОЛКУ ЧЕСТО ОСТАВАТЕ ПОДАТОЦИ: Потрошувачите во страв дека компаниите им влегуваат во приватноста

30 јан 2018
Потрошувачите ширум светот стануваат сè пофрустрирани поради тоа што понудите од брендовите не се целосно прилагодени кон нивните потреби. Тоа го сметаат како своевидно изневерување од страна на брендовите, зашто веќе им дале податоци за себе
Digital

АНАЛИЗА НА „ADOBE“: За пет години над 60 отсто од брендовите ќе користат автоматизирано огласување

20 дек 2017
Следната, 2018 година, „Adobe“ ја опиша како пресвртница на полето на автоматизиран закуп на медиумскиот простор. Оценките се дека токму таа технологија, на програматско огласување, сè повеќе ќе се користи
Digital

ВРЕМЕТО НА МИЛЕНИУМЦИТЕ ПОМИНУВА: Која е генерацијата Z и какви се нејзините потреби

12 дек 2017
На местото на милениумците веќе доаѓа генерацијата Z, којашто станува сериозен голем потрошувач, како и креатор на нови продукти, услуги и насоки на општествен развој. Компаниите имаат сериозна задача да им излезат во пресрет на нивните потреби
Digital

267 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ЗА РЕКЛАМИ: Компаниите засилено вложуваат во маркетинг

06 дек 2017
Листата „World's Largest Advertisers“ е изработена според податоци од Центарот за нализа на „Ad Age“, од податоци собрани од извештаите на самите компании. Овој извештај се однесува на вкупните вложувања што ги прават компаниите за нивна реклама
Digital

ПОРАДИ ЛАЖНИТЕ ВЕСТИ: Во 2018 година повеќе пари за телевизиско отколку за дигитално огласување

04 дек 2017
Претпоставките за намалениот раст лежат во намерата на брендовите да се заштитат себе си од појава на нивните рекламни банери и логоа покрај насилна, сексуална или екстремна политичка содржина
Admen

РОБЕРТ ПЕТКОВИЌ, АНАЛИТИЧАР: Не им ги трошете залудно парите на клиентите, истражете го пазарот

01 дек 2017
Ако имате аналитичар и добар маркетиншки тим, после неколку месеци ќе почнете да дознавате што жените или мажите сакаат претпладне, попладне и дури тогаш почнувате со добри заработки на вашиот веб-шоп
Digital

ЗОШТО НАЈСКАПИТЕ „АЈФОНИ“ СЕ НАЈБАРАНИ: Десет лекции за маркетинг што можат да се научат од „Епл“

30 ное 2017
Една од главните аспекти на маркетинг стратегијата на „Епл“ е што тие никогаш не се вклучуваат во војна со цените. Се држат до сопствените цени на продуктите, иако знаат дека тие некогаш се многу повисоки од конкуренцијата
прикажани (од 9 до 16) од вкупно: 17 | претходни | следни
Напишавме