Hashtag: '#генерација Z'
Digital

НЕТРПЕЛИВА МЛАДИНА: Вниманието на милениумците е 12 секунди, но кај генерацијата Z е само седум

07 фев 2019
Генерацијата Z е нетрпелива, особено зашто имаат бесконечно голем избор, а вниманието кон некоја содржина им трае колку што им е потребно со палецот да преминат преку екранот од паметниот телефон
Digital

ИЗБЕГНУВААТ КОМУНИКАЦИЈА ВО ЖИВО: Генерацијата Z полесно „зборува“ преку социјалните мрежи

27 дек 2017
Дури 62 проценти од испитаниците истакнале дека се чувствуваат многу покомотно доколку комуницираат преку дигитален уред, отколку тоа да го прават лично. 55 проценти, пак, рекле дека воопшто не чувствуваат потреба да се гледаат со некого во живо
Digital

ВРЕМЕТО НА МИЛЕНИУМЦИТЕ ПОМИНУВА: Која е генерацијата Z и какви се нејзините потреби

12 дек 2017
На местото на милениумците веќе доаѓа генерацијата Z, којашто станува сериозен голем потрошувач, како и креатор на нови продукти, услуги и насоки на општествен развој. Компаниите имаат сериозна задача да им излезат во пресрет на нивните потреби
прикажани (од 1 до 3) од вкупно: 3
Напишавме