Hashtag: '#оружје'
Campaigns

ХУМАНА „МЕСТЕНКА“ ОД ШВЕДСКА ОРГАНИЗАЦИЈА: Со лажни торенти се борат против принтањето 3Д оружје

03 фев 2019
Креирани се лажни торенти за кои е истакнато дека се најдобри и испробани шеми за принтање 3Д оружје. Но, „замката“, којашто е од хуман карактер, е во тоа што тие шеми всушност водат кон создавање модели од пиштоли што не се функционални
Campaigns

СТОП ЗА УБИСТВАТА ВО УЧИЛИШТАТА: Американските ветерани почнаа кампања против оружјето (видео)

26 мар 2018
Ветераните нагласуваат дека формациското воено оружје треба да остане само во рацете на армија, а не да му биде достапно на секого во слободна продажба
Creative

КАМПАЊА ПРОТИВ ВООРУЖЕНОТО НАСИЛСТВО: Ударни утрешни вести најавуваат пукање во училиште (видео)

13 дек 2017
Што доколку прво одат вестите во кои се најавува дека во училиштето утре ќе се случи масакар, во кој ученик ќе убие четворица соученици, двајца професори и на крајот ќе се самоубие?
прикажани (од 1 до 3) од вкупно: 3
Напишавме