Hashtag: '#Зоран Кардула'
Creative

МАКЕДОНИУМОТ СТАНА СЦЕНА ОД STAR WARS: Зоран Кардула ја спои филмската сага со екс-ју спомениците

09 јан 2019
Меѓу бројните споменици, Кардула го употребил и Македониумот од Крушево. Тој е претворен во пилотска кабина која многу наликува на вселенскиот брод „Фалкон“ на ликот Капетан Хан Соло од филмскиот серијал
Local

ДИЗАЈНЕРОТ КАРДУЛА СО УНИКАТЕН ПРОЕКТ: Поп-арт портрети за хероините на Југославија

09 мар 2018
Во време кога национализмот, шовинизмот, па и фашизмот повторно наоѓа плодна почва на овие простори сакав да укажам на големината и храброста на овие жени, вели Кардула
Admen

ЗОРАН КАРДУЛА, ДИЗАЈНЕР, УМЕТНИК, АКТИВИСТ: Дизајните и уметноста се моето оружје во активизмот

15 фев 2018
Борбата за рамноправност, прифаќање на различностите за еден поправеден свет е борба што ја водам, а моите дизајни и уметност се оружјето со кое го кажувам моето мислење, вели дизајнерот, уметник и активист, Зоран Кардула од „Публицис“
прикажани (од 1 до 3) од вкупно: 3
Напишавме