Hashtag: '#креативни индустрии'
Festivals

ВРВОТ НА McCANN СЕ СОБРА ВО БЕЛГРАД: Креативната индустрија е важна за развојот на регионот

30 окт 2018
Главната поента на оваа дискусија беше и развојот на самата идеја како постулат на успешните маркетинг кампањи и стратегии, како клуч за успехот во современото дигитално живеење
Admen

МИХАЕЛ МАСЛОВ, KETCHUM - МОСКВА: Пи-Ар професионалците ќе ги победат инфлуенсерите

16 окт 2018
Макретингот со инфлуенсери постојано ќе расте благодарение на новите дигитални платформи. Секоја појава на нови социјални медиуми, води кон нови потенцијали и кон уште поголемо влијание од инфлуенсерите, вели Маслов, којшто ќе гостува на „Кактус“
Admen

НЕ КОПИРАЈТЕ, КРАДЕТЕ: Вандалски совети за маркетинг професионалци

03 окт 2018
Одете против претчувството и, можеби, против сопствените правилни оценки, нагласува Џеф Гудби, укажувајќи им на креативците од маркетинг индустријата дека добриот производ некогаш е зад тоа што се смета за разумна проценка
Festivals

ФЕСТИВАЛ ЗА МАЛИТЕ НАЦИИ: Повик до македонските маркетинг креативци да се пријават на „Балтикбест“

03 авг 2018
Фестивалот ги повикува професионалците од креативните комуникации, како и нивните клиенти и соработници од тој сектор, да се пријават за учество. Главниот услов е да доаѓаат од земја, чиј број на жители не е поголем од пет милиони
Festivals

РАБОТИЛНИЦИ, ИЗЛОЖБИ, ПРЕДАВАЊА: Иновации, нови дизајни и трудови на фестивалот „Скопје креатива“

02 мај 2018
Фестивалот ќе се одржи од 11 до 13 мај во МКЦ, а ќе учествуваат млади креативци, ученици, познати дизајнери и уметници, како и предавачи што ќе споделат сопствени искуства и знаења од областа на креативните индустрии
Campaigns

КОГА ДРЖАВАТА СЕ ГРИЖИ: Британската влада ќе додели 150 милиони фунти за креативната индустрија

29 мар 2018
Повеќе од два милиона работници во Велика Британија активно работат во креативната индустрија. Обртот на средства на годишно ниво е околу 92 милијарди долари
Local

ДИЗАЈНЕРИ И КРЕАТИВЦИ: Отворен повик за учество на фестивалот „Скопје креатива“

05 мар 2018
Програмата за развој на креативните индустрии '7. Скопје креатива 2018' треба да обезбеди промоција на вредности, производи и услуги од областа на креативните индустрии, визуелни уметности, културни локации, нови медии, креативно-едукативни услуги
прикажани (од 1 до 7) од вкупно: 7
Напишавме