Digital

СЦЕНАРИО СМИСЛЕНО ОД МАШИНА: Новата реклама за Лексус е креирана од вештачка интелигенција

18 ное 2018
Во креирањето на сценариото биле искористени примери од реклами што освоиле награди на фестивалот во „Кан“, како и реклами што во изминативе десет години биле меѓу навлијателните во секторот за луксузни производи

ДИГИТАЛНА ЕКСПАНЗИЈА: Надмината сумата од 10 милијарди евра во мобилното рекламирање

12 ное 2018
Очекувањата се дека вложувањата во развојот на креативни проекти поврзани со дигиталната комуникација ќе ја надминат сумата од 50 милијарди евра до крајот на 2018 година

МИЛИЈАРДЕРОТ ЏЕК МА, НЕ БИЛ САМ: Кои се 18-те основачи на „Алибаба“ и „Алиекспрес“

08 ное 2018
Во февруари 1999 година, Ма повикал 17 негови поранешни колеги во неговиот апартман во Hangzhou, каде им ја презентирал идејата за дигитална платформа што ќе внесе „револуција во интернет индустријата“

СИРИ И АЛЕКСА ИМААТ ФАНОВИ: Младите луѓе повеќе ги сакаат „женските“ гласовни асистенти

04 ное 2018
Во минатото машките гласови делуваа поавторитативно, како што покажуваат резултатите од постарите испитаници. Но, тоа веќе не важи за младите генерации, вели Хитер Ендрју од агенцијата „Neuro-Insight“ што го спровела истражувањето

СКРОТЕН ТАТНЕЖ: Македонските водопади „фатени“ во супер-забавена снимка (видео)

22 окт 2018
Светот добива сосема поразлично светло кога тоа што вообичаено трае една секунда и одвај може да се перципира, одеднаш станува видливо и за човечкото око

ТЕСТ ПРЕД КАМЕРА: Колку долго трае скок со електричен тротинет (видео)

18 окт 2018
Погледнете колку долго трае скок од една секунда со електричен тротинет, кога е снимен со камера што работи и во „super slow motion“ режим

МИЛИОНИ КАПКИ ВО СЕКУНДА: Како замрзнува овошје во супер забавена снимка (видео)

17 окт 2018
Процесот на мрзнење не е видлив со голо око. Сепак, делумно може да се разоткрие доколу процедурата се погледне низ супер забавена снимка

Јутјуб падна глобално, никој нема пристап до видео-содржините

16 окт 2018
Корисници на мрежата од САД, Европа и Јужна Америка алармираат дека не можат да пристап ниту до своите канали на мрежата, ниту, пак, да гледаат какви било видеа
прикажани (од 25 до 32) од вкупно: 234 | претходни | следни
Festivals
Напишавме