Local

КРЕАТИВНИ И РАЗИГРАНИ: Балерините од МОБ ги позајмија своите шпиц-чевли за уникатна елка (видео)

28 дек 2017
Во креирањето на оваа уметничка елка учествуваа балетските уметници Наташа Јосифовска, Васил Чичијашвили, како и кореографката Олга Панго

ПРИЗНАНИЈА ЗА МАЛИТЕ БИЗНИСИ: Доделени наградите „Претприемач на годината“

20 дек 2017
За најуспешен претприемач на микро претпријатие е прогласен Жарко Димитриоски од Маркетинг агенцијата „Еден на еден“, додека за најдобар кај малите претпријатија е прогласен Бардул Шабани од „Линк шпед“ од Тетово

ПРИЗНАНИЕ ЗА АГЕНЦИЈАТА „ЕДЕН НА ЕДЕН“: Жарко Димитриоски прогласен за претприемач на годината

19 дек 2017
Наградата „Претприемач на годината“ на Димитриоски, креативниот директор на „Еден на еден“, му е доделена за категоријата Микро претпријатија

ПРЕСУДИЈА ГЛАСОВИТЕ НА КОРИСНИЦИТЕ: „Лајонес Македонија“ е прогласен за сајт на годината

18 дек 2017
Доделени беа награди во повеќе категории, при што интернет корисниците беа тие што ги кандидираа сајтовите за овој натпревар. Победникот, исто така, е избран според гласовите од интернет посетителите

СКОПЈЕ КАКО АМСТЕРДАМ: Девојки ќе стојат во излози за правата на сексуалните работнички

15 дек 2017
Тоа што ќе се случува кај нас ќе биде уметнички перформанс што ќе се реализира во знак на заштита на правата на сексуалните работнички

НАТПРЕВАР СО БИЗНИС-ИДЕИ: Иновативен камп за млади се организира во Скопје

15 дек 2017
Целта на оваа програма е да се стимулираат младите луѓе од земјава со цел да се развие во нив амбиција за претприемачки дух, давајќи им надеж дека и во земјава ќе можат да ги реализираат своите идеи за кои што се наобразувани

СКЛУЧЕН ДОГОВОР СО „ГУГЛ“: „Publicis One“ - Македонија воведува „programmatic“ медиа закуп

12 дек 2017
Станува збор за платформа за дигитален медиа закуп наменета за брендови кои се обраќaат до поширока публика, како и за брендови (производи и услуги) наменети за тесно таргетирани групи на луѓе

ДОБИ ДВЕ ДОЖИВОТНИ ВЛЕЗНИЦИ: На конкурост на „Авалон“ победи логото на дизајнерката Ана Ристова

06 дек 2017
Изборот падна на дизајнот на Ристова поради тоа што содржи римски бројки, кои се препознатлив симбол за долговечност, а во нив се наоѓа публиката, која сепак е најзначајниот сегмент во нашата работа, велат од „Авалон“
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 49 | следни
Admen
Напишавме