Festivals

ФЕСТИВАЛ ЗА МАЛИТЕ НАЦИИ: Повик до македонските маркетинг креативци да се пријават на „Балтикбест“

03 авг 2018
Фестивалот ги повикува професионалците од креативните комуникации, како и нивните клиенти и соработници од тој сектор, да се пријават за учество. Главниот услов е да доаѓаат од земја, чиј број на жители не е поголем од пет милиони

ЕТИКАТА НА ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА: Визионерот за дигитален маркетинг, Јерциновиќ доаѓа во Ровињ

25 јул 2018
Џејсон Јерциновиќ во дигиталната маркетинг индустрија е познат по тоа што се залага за креирање етички кодекс со кој би се ограничило користењето на вештачката интелигенција во маркетингот, а воедно би овозможиле транспарентност и доверба

ТРАМП КАКО ОГНЕНА ПЕЧУРКА: Карикатури и критика во новата фестивалска галерија во Кан

23 јул 2018
Почнувајќи од оваа година, фестивалот отвори дигитална галерија во која се поставени визуелните решенија за кампањите што беа наградени, како и тие што влегоа во потесен избор. Сите се одликуваат со исклучителна креативност

ДАЛИ МОБИЛНИОТ ВЕ ШПИОНИРА: Експерти и разновидни теми најавени за Викенд медиа фестивалот во Ровињ

12 јул 2018
На предавањата, панелите и работилниците ќе бидат опфатени тековни теми и трендови, како од политика и дигитализација, така до книжевност и авантуристички експедиции, проследени со дебати, излагања и панел-дискусии

ВИ-ФИ СИГНАЛОТ ГИ ОТКРИ: Што всушност правеле учесниците на фестивалот во Кан годинава

29 јун 2018
Повеќе од 16.000 учесници на фестивалот годинава најголем дел од времето го поминувале на брендираните фестивалски плажи. Така голем дел од креативците уживале во баровите на „Facebook Beach“, „Google Beach“, „Twitter Beach“, „Spotify Beach“

ДОДЕЛЕНИ КАНСКИТЕ ЛАВОВИ: Само еден проект од нашиот регион се закити со награди (фотогалерија)

25 јун 2018
Tоа што е заедничко за сите наградени проекти е што во нив се истакнува креативност, чија крајна цел е да поттикне движења, навики, постапки што би го промениле светот кон подобро. На подиумот во Кан годинава се искачи и наш дизајнер

СЕ ИСКАЧИ НА ПОДИУМОТ ВО КАН: Сребрен и бронзен Лав за тимот на дизајнерот Ханџиски

22 јун 2018
Со сребрен и бронзен Лав е награден проектот на тимот од агенцијата BBDO Group Germany - Düsseldorf, а во кој Ханџиски е сениор арт директор. Проектот опфаќа креативна кампања за помош на лицата со Алцхајмерова болест

ГО ОСВОИ ЖИРИТО ВО КАН: Гранд при за апликацијата што открива корумпирани политичари (видео)

20 јун 2018
Апликацијата го скенира ликот и врз основа на детекција на лице, отвора досие во кое се прикажани сите документи и официјални податоци за судски постапки и сомневања за корупција поврзани со конкретниот политичар
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 84 | следни
Локални фестивали
Регионални фестивали
Светски фестивали