Festivals

АГЕНЦИИТЕ СТАНАА ДЕБЕЛИ И МРЗЛИВИ: Панел дискусија за креативната индустрија

23 сеп 2018
Креативната индустрија мора да договори со креативност на новите предизвици, беше еден од заклучоците истакнати на панел дискусијата „Goodbye Mr. Sorrell?!“ што се одржа во рамките на Викенд медиа фестивалот во Ровињ

ВИКЕНД МЕДИА ФЕСТИВАЛ: Порталите не ги измислија кликбајтовите, телевизиите тоа го прават со години

23 сеп 2018
Иднината на класичната „free to air“ телевизија, безбедноста на интернет корисниците, специфичностите во креирањето дигитална содржина, како и значењето на т.н. „storytelling“ беа дел од темите фестивалот во Ровињ

ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА И ЗА ЗАНАЕТЧИИ: Најавено седмото издание на конференцијата AllWeb

20 сеп 2018
За некои од посетителите, ова ќе биде ново и сосема поинакво искуство, за други ќе значи почеток на промена во работењето, за трети можеби и нови бизнис можности, вели Дарко Булдиоски, програмски директор на AllWeb

КАКО ИЗГЛЕДА ДА СЕ СОВЕТУВА ВУЧИЌ: Експерти за комуникации доаѓаат на Викенд медиа фестивал во Ровињ

19 сеп 2018
Најголемата опасност за еден лидер е да биде опкружен со луѓе што нема да сакаат или не ќе можат да му ги укажат грешките, вели поранешната советничка за медиуми на српскиот претседател Александар Вучиќ

ФЕСТИВАЛ ЗА МАЛИТЕ НАЦИИ: Повик до македонските маркетинг креативци да се пријават на „Балтикбест“

03 авг 2018
Фестивалот ги повикува професионалците од креативните комуникации, како и нивните клиенти и соработници од тој сектор, да се пријават за учество. Главниот услов е да доаѓаат од земја, чиј број на жители не е поголем од пет милиони

ЕТИКАТА НА ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА: Визионерот за дигитален маркетинг, Јерциновиќ доаѓа во Ровињ

25 јул 2018
Џејсон Јерциновиќ во дигиталната маркетинг индустрија е познат по тоа што се залага за креирање етички кодекс со кој би се ограничило користењето на вештачката интелигенција во маркетингот, а воедно би овозможиле транспарентност и доверба

ТРАМП КАКО ОГНЕНА ПЕЧУРКА: Карикатури и критика во новата фестивалска галерија во Кан

23 јул 2018
Почнувајќи од оваа година, фестивалот отвори дигитална галерија во која се поставени визуелните решенија за кампањите што беа наградени, како и тие што влегоа во потесен избор. Сите се одликуваат со исклучителна креативност

ДАЛИ МОБИЛНИОТ ВЕ ШПИОНИРА: Експерти и разновидни теми најавени за Викенд медиа фестивалот во Ровињ

12 јул 2018
На предавањата, панелите и работилниците ќе бидат опфатени тековни теми и трендови, како од политика и дигитализација, така до книжевност и авантуристички експедиции, проследени со дебати, излагања и панел-дискусии
прикажани (од 9 до 16) од вкупно: 96 | претходни | следни
Локални фестивали
Регионални фестивали
Светски фестивали