Creative

Уметност во функција на општествена одговорност, win-win приказна!

19 јул 2017
Во последно време, големите компании и брендови,со цел да го збогатат искуството на своите вработени и да го подобрат изгледот на своите работни места, интервенираат со голема љубов и желба, преку уметноста.

Гандaлф пие македонско вино

17 јул 2017
Виното Vranec Special Selection беше дел 50 годишниот јубилеј на актерот Ијан Меккелен, познат како Гандaлф од популарниот филм „Господар на прстените“. Дел од гостите добија подарок шише Vranec со специјално изработена етикета со ликот на актерот.

Фрлајте идеи во работниот простор!

14 јул 2017
Адвертајзинг агенцијата 99c направи мала измена во внатрешноста на просториите, со цел да го одржи динамичниот дух и мотивираноста на работното место. Трендот на вметнување надворешни елементи за работниот и брендинг простор го освојува светот...

Спакувана кинеска традиција

12 јул 2017
Пакувањето за кинеското вино Chanyin Мillet Wine доби награда на iF Design Awards за 2017. Причината за која е одбран овој дизајн е раскажаната приказна која баш како старо вино, добро легнува на самото пакување...

Кафе за земјата што никогаш не спие

11 јул 2017
McCafé ланецот ресторани, има нова принт кампања во Обединети Арапски Емирати. Двата постера во минимален дизајн, го опишуваат логото на брендот со многу прецизна поента - Нашето кафе ја осветлува долгата работна ноќ.

Starbucks што не личи на Starbucks

06 јул 2017
Традиционална јапонска куќа од дрво со ќерамиди, со таками душеци, свилени перници и старински украси и логото со сирената на влезот - вака изгледа најновиот Starbucks.

Точак на склопување за носење

05 јул 2017
Rog, добропознатата словенечка фабрика за велосипеди, не само што го лансираше новото пони во супер сјај, туку направи и модна финта - ако сакате да го спакувате точакот, ви нудат и торба. На Facebook веќе се прашува за цената :)

Ретро е модерно

04 јул 2017
Gorenje и Wolksvagen се здружија за да го направат најхипстерскиот фрижидер на светот :) Освен што е тотално модерен, тој е и тотално ретро - ги „собрал“ и двете карактеристики на брендовите и веќе е хит во Велика Британија.
прикажани (од 1 до 8) од вкупно: 64 | следни