Creative

КЛАУСТРОФОБИЈА, МИСТЕРИЈА, ХОРОР: Апокалиптична најава за филмскиот фестивал во Гетеборг

07 јан 2019
Од 25 јануари, до 4 февруари во Гетеборг ќе се одржи 42 Филмски фестивал, кој е еден од позначајните во нордиската филмска продукција. Годинава фокусот е на фестивалот е апокалипсата

ПОДАДЕТЕ РАЦЕ КОН СВЕТОТ: Кусо видео што многумина треба да го погледнат

02 јан 2019
Пораката што се испраќа преку видеото е да ги поттикне граѓаните да издвојат повеќе време од своите животи и да се вклучат во волонтерски организации со што би придонеле за социјален напредок на општеството

СТОТИЦИ ПАРКУР СПОРТИСТИ НА УЛИЦИТЕ: Новата реклама за Ајфон го одзема здивот (видео)

30 дек 2018
Во дел од сцените има движења што се исклучително опасни и каскадерски. Поради тоа има и предупредувања дека гледачите не треба да се обидуваат да ги изведат

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРВО МЕСТО: Три дизајнерски трендови што ќе владеат во 2019 година

27 дек 2018
Предвидувањата се дека во 2019 година маркетиншката сцена ќе изобилува со мулти-варијации во дизајнерските решенија за логоата. Адаптибилноста на нечие лого ќе биде клучно за неговата препознатливост во различни ситуации, настани и потреби

ШВЕДСКИ ДИЗАЈН: Конструиран велосипедски шлем во форма на фризура

27 дек 2018
Поттикнати од идејата да им понудат на децата производ што ќе им биде попримамлив, дизајнерите од агенцијата NORD DDB од Стокхолм се нафатиле на необичен предизвик - да дизајнираат велосипедски шлем што ќе има форма на „кул“ фризура

НЕ СЕ ПОТРЕБНИ МИЛИОНИ: Кус филм од само 55 евра им ги стопи срцата на гледачите (видео)

23 дек 2018
Токму едноставноста во приказната и јасните пораки, се елементите што го направиле ова видео вирално на социјалните мрежи. По бројките на гледаност кусиот филм ги надминал и „блокбастерите“ во рекламната продукција

БРЕНДОТ СЕ ПОЗНАВА ПО БОИТЕ: Логото на Мекдоналдс претворено во светлосни зраци

18 дек 2018
Зраците ги имаат препознатливите бои на „Мекдоналдс“, така што корисниците бргу можат да разберат за кој бренд се работи. Препознавањето оди до таму, што може да се увиди и за кој од популарните седвичи станува збор

ЦРН ПРАЗНИЧЕН ХУМОР: Нова хорор анимација од авторите на „Честитка до Сатаната“ (видео)

17 дек 2018
Во анимираниот филм може да се види сè, од сечење делови од човечко тело, до страдање, крв, домашни мачки и елки што наздравуваат. Содржината не е лесна за гледање, а авторите ја обележале и со NSFW (Not Safe For Work)
прикажани (од 17 до 24) од вкупно: 292 | претходни | следни
Campaigns
Напишавме